Velskola Nuuksion kansallispuiston kulmalla

Velskolan kurssikeskus sijaitsee Pohjois-Espoossa rauhallisella maaseudulla Nuuksion kansallispuiston upeimman kulman luonnontilaisella alueella.

Velskola on vanha kartano ja maatila. Vanha kartanomiljöö on uudistettu tämän päivän tarpeita vastaavaksi. Velskola on lähellä, mutta sopivan kaukana kaupungin vilskeestä.

Velskolassa on erinomaiset puitteet koululaisten ja opiskelijoiden retkiin, yökouluihin ja leirikouluille. Sinne mahtuu isompikin ryhmä kerrallaan. Avarat sisä- ja ulkotilat sopivat hyvin asiakkaiden omaan monipuoliseen toimintaan.

Alueella on iso nurmialue, lasten leikkipaikka ja grillikatos. Uimaranta on kävelymatkan päässä. Retkeily- ja ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset, mato-ongelle pääsee läheiseen rantaan.

Uudistetussa saunassa on mukava nauttia lempeistä löylyistä päivän päätteeksi.

Majoituspaikkoja Väentuvassa on yhteensä 53. Huoneet ovat 2–6 majoittujan huoneita.

Velskolassa on mahdollisuus myös ohjattuun toimintaan ohjelmapalveluyritys Elämystorpan  tai  forestful.fi kautta.

Velskolan Pitkäjärvellä on Espoon kaupungin omistama Jänisniemi-Björnträskin luonnonsuojelualue. Sen koko on n. 17,7 hehtaaria. Luonnontilaisella alueella on metsää, lehtoa ja puustoista suota. Alueella suojellaan myös uhanalaista eläinlajistoa.

Ota yhteyttä: kurssikeskukset.espoo(Replace this parenthesis with the @ sign)evl.fi, puh. 09 8050 2890, arkisin klo 9–15. 

Huom. kurssikeskus on varattavissa arkipäiviksi syyskuusta toukokuuhun, kysy myös vapaita viikonloppuja. Kesäisin ja viikonloppuisin kurssikeskus on pääosin varattu seurakunnan toiminnalle.